LINDSET GARD
Nyt gourmetkjøtt heime
Bestill vårt kvalitetskjøtt for ein uforglemmeleg matopplevelse


Kjøtt av Skotsk Høylandsfe rett frå garden!
Kjøttet vi leverar kjem frå grasfora Skotsk Høylandsfe som går ute heile livet. Der et dei kun det beste den norsk vestlandsnaturen har å by på. Mange av oksane som vert brukte til kjøttproduksjon er kastrert, noko som vil vere med på å gi ein betre kvalitet over kjøttet. I tillegg er høylandsfe også ein saktevoksande rase som hos oss får minst mulig kraftfor.
Høylandsfeet er kjent for det marmorerte, fine kjøttet. Dette kjem av at dei et det meste dei finn ute som for eksempel gras, urter, blad og kvist.
Skotsk høylandsfe, eller Highland Cattle er ein gammal kurase som stammar frå den gamle nordiske uroksen. Historieforskere meiner det var vikingane som brakte feet over til Skottland.
Prisliste:
Dampemør av høylandsfe 130,-/pk (UTSOLGT)
4 pølser, ca 500g
Lindsetmør med hint av chili 110,-/pk (UTSOLGT)
4stk, ca 500g
Sosakjøtt av bankekjøtt 250,-/pk
Kjøttdeig 180,-/kg (UTSOLGT)
Pakka i 500g
Grytekjøt 210,-/kg (UTSOLGT)
Pakka i 500g
Shortribs 220,-/kg (UTSOLGT)
Lårtunge 270,-/kg
Grillkjøtt av flatbiff 280,-/kg (UTSOLGT)
Grillkjøtt av bankekjøtt 280,-/kg (UTSOLGT)
Culottesteik 320,-/kg (UTSOLGT)
Surra oksesteik 360,-/kg
Brisket 360,-/kg
Mørbrad 380,-/kg (UTSOLGT)
Entrecote 420,-/kg (UTSOLGT)
Tomahawk 440,-/kg (UTSOLGT)
Ytrefilet 460,-/kg (UTSOLGT)
Indrefilet 630,-/kg
Produksjonskjøtt 60,-/kg (UTSOLGT)
Fett 15,-/kg
Oppdelt kraftbein 40,-/stk


OPPDELING AV STORFEKJØTT
1. Tunge
2. Nakke
3. Bog
4. Forknoke
5. Høyrygg
6. Entreóte, tomahawk (med bein)
7. Bryst/bringeside
8. Slagside
9. Filetkam, ytrefilet og
indrefilet
10. Mørbrad
11. Culotte
12. Flatbiff
13. Bankekjøtt/Lårtunge 14. Rundstek
15. Tri-tip
16. Bakknoke
Kjøtt av kje og lam rett frå garden!
Kjøttet vi leverar kjem av kje og geit som går ute på fjellet nesten heile livet. Der et dei kun det beste den norsk vestlandsnaturen har å by på.
Boergeit et det samme som elg, hjort og rådyr der 80% av kosten er kvist og lauv.
Kjøttet på boergeita inneheld 40% mindre fett enn i kylling og har ei gunstig fettsyresamansetning. Kjøttet er også proteinrikt og magert, og inneheld svært lite metta fett og kolestrol.
Boergeit er avla for kjøttproduksjon og har derfor ei større slaktevekt enn den norske geita.
Vi har også ein liten flokk med gammalnorsk spælsau.
Prisliste for kje og lam
Vi selg både heile dyr, halve og finpartert kjøtt.
Av det finparterte kjøttet kan du velje mellom lår, bog, nakke, kotelettar og sadel.
Pris for heile dyr 200,-/kg (kje)
Halve dyr 210,-/kg (kje)
Kotelettar 190,-/kg
Sadel 190,-/kg (UTSOLGT)
Shotribs 200,-/kg
Bog 230,-/kg
Lår 250,-/kg
Fårikålkjøtt 125,-/kg
Også tilgjengelig av kje (geit-i-kål)
Fenalår (kje og geit) 440-,/kg
Pinnekjøtt 430,- kg
Pinnebog 415,-/kg (UTSOLGT)


OPPDELING AV KJE-/ GEITEKJØTT
1. Nakke
2. Bog
3. Sadel/Rygg
4. Ribbe
5. Slagside
6. Lår
Svinekjøtt av utegris
Vi leverar svinekjøtt av slaktegris som har gått ute heile livet. Dei har fått boltre seg i skog og mark, og nytt livet som utegris. Vi kan med handa på hjerte sei at kjøttet kjem frå grisar som har hatt eit godt liv der dei har fått boltra seg i naturen på sine premiss.
Prisliste:
Oppdelt svineknoke 65,-/kg
Griselabbar 2stk 30,-/kg (UTSOLGT)
Kjøttdeig (u/salt og vatn) 145,-/kg
Pakka i 500g
Grytekjøtt 180,-/kg
Pakka i 500g
Buklist 75,-/kg (UTSOLGT)
Produksjonskjøtt 50,-/kg (UTSOLGT)
Pakka i 2kg
Kotelettar 150,-/kg
2pk og 4pk
Nakkekotelettar 170-,/kg
2pk og 4pk
Grillbein 2 stk 130-,/kg
Ribbe 180,-/kg (UTSOLGT)
Svineplomme 175,-/kg (UTSOLGT)
Surra skinkesteik av bog 150,-/kg (UTSOLGT)
Surra skinkesteik 165,-/kg
(uten svor)
Indrefilet 210,-/kg